Per què les coses arriben quan ja no les desitgem


deseo

 

Per què sovint les coses arriben quan ja no les desitgem? La feina que arriba quan deixem de buscar-la. Algú que ens fa cas quan ja no li prestem atenció. El problema que es resol com per art de màgia quan hem llençat la tovallola.

Explica a les seves memòries l’escriptor Luis Racionero com les dones se li apropen justament quan ha començat una nova relació. És a dir, just en el moment en què el seu desig ja està saciat. El mateix acostuma a pasar en una relació de parella: com més pendents estem de l’altre, més sembla allunyar-se. I al contrari.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, el tòpic ho diu tot: “Diners cirden diners”.

 

Per què les coses arriben quan ja no les desitgem?

He trobat algunes respostes.

Un mestre zen va dir: “Si tens un bastó, te’n donaré un. Si no en tens, te’l trauré”.

La Bíblia ho expressa amb la següent frase: “Al qui té se li donarà”.

I el filòsof Alan Watts ho va interpretar a la seva manera: “Només pots aconseguir alguna cosa quan descobreixes que no la necessites. Només ho pots obtenir quan no ho vols”.

En el fons estem parlant del desaferrament. Una de les lleis espirituals universals. Aquesta llei diu que per obtenir qualsevol cosa en l’univers físic, hem de renunciar al nostre aferrament a aquesta cosa. No renunciem a la intenció ni al desig. Sí a l’interès pel resultat.

Enviar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *