Nova novel·la “La dona que no sabia plorar”


He trigat molts anys a atrevir-me a escriure la novel·la “La dona que no sabia plorar”

La dona que no sabia plorar, Gaspar Hernàndez

Editada per Columna, surt a la venta el pròxim 4 d’abril

 

La història d’una dona que va bloquejar les seves emocions fins a l’extrem que no podia plorar, de cap de les maneres. Ni, per exemple, durant els funerals. Ni tampoc veient drames al cinema. Ni procurant evocar l’emoció de la tristesa.

Un bloqueig colossal, com n’he vist ben pocs.

Essent, com era ella, sexòloga –una de les primeres sexòlogues catalanes, en una època en què el sexe encara era un tabú-, compensava el seu bloqueig emocional al llit. El sexe com una escapatòria, o com una fugida endavant. Una dona insaciable.

 

Però el sexe és una forma d’energia vital. Té una dimensió espiritual. El sexe practicat de manera conscient, pot ser un camí cap al despertar.

 

El narrador de “La dona que no sabia plorar” va conèixer la sexòloga, Daniela Costa-Pau, quan tenia disset anys. Feia de becari d’un diari gironí. Li editava els articles, a la sexòloga.

“Encara no entenc com ella es va encaterinar de mi, un noi inexpert que no li arribava a la sola de la sabata. El cas és que, ves qui ho havia de dir, vam acabar sent amants”.

Fruit d’aquella relació, va conèixer la història d’ella, una història fascinant que transcorre entre Girona i el campus de desenvolupament personal Can Benet Vives (El Montnegre). Una història sobre el sexe i l’alliberament, l’Alta Sensibilitat i les emocions reprimides, l’Ayahuasca i la vertadera dimensió de les persones.

 

A les seves pacients, la sexòloga els repetia un vers de Mary Oliver: “¿Què penses fer amb la teva preciosa, salvatge, única vida?”

Puc donar fe que la sexòloga Daniela Costa-Pau era salvatge, en el sentit d’alliberada. “La dona que no sabia plorar” és un petit homenatge a la seva persona. Espero que en gaudiu, com jo n’he gaudit, escrivint-la.

 

Enviar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *