La Terapeuta, una novel•la sobre l’ansietat


La TerapeutaUn dels temes de La terapeuta és l’ansietat. La novel·la està poblada de personatges ansiosos. El protagonista, Hèctor Amat, és perfeccionista. Com es diu a la novel·la, l’ansietat i el perfeccionisme són la cara i la creu de la mateixa moneda.

Moltes dones pateixen ansietat. En certa manera, la societat els exigeix que siguin dones perfectes. Treballadores perfectes, mares perfectes, esposes perfectes, amants perfectes. L’ansietat està garantida.

I després hi ha la por del futur. A la nostra societat, la por condiciona l’economia, les feines i els hàbits. Les nostres conductes, les nostres relacions. I de la por sorgeix l’ansietat. L’angoixa està relacionada amb el passat, amb els temes no resolts. L’ansietat, amb l’anticipació del futur.

Un dels motius pels quals la nostra societat està malalta és la seva obsessiva anticipació del futur: la por de perdre la feina. La por del que passarà però encara no ha passat. La por del que potser no passarà mai. Contractem tota mena d’assegurances “per si de cas”. Assegurances mèdiques, per si de cas ens agafa quelcom; assegurances per si patim accidents de cotxe, per si s’incendia el nostre pis, per si ens roben. Per si ens quedem sense la pensió de jubilació. Sí, l’ansietat està garantida.

Enviar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *