Aquest Sant Jordi m’agradaria mirar-te als ulls


Firma-llibre-Sant-Jordi-web-CAT

 

Aquest Sant Jordi em faria il·lusió mirar els ulls que em llegeixen. Si ets lectora, o lector -o ho seràs-, m’agradaria mirar-te als ulls. Uns segons, uns minuts, tal vegada. I, després, tan sols després, dedicar-te el meu llibre.

Tot i que La terapeuta arriba a aquest Sant Jordi com el 3r llibre de ficció més venut, i tot i que aquest cap de setmana el programa Via Llibre del Canal 33 ha dit que serà un dels llibres més venuts el 23 d’abril, la meva felicitat, sincerament, no depèn gaire de les xifres abstractes de vendes. És cert que me n’alegro, i me n’alegraré, si s’escau. Sobretot per les meves editores i pels llibreters, amb els quals procuro fer pinya. Però el que jo anhelo és viure intensament la diada, amb els pocs o molts lectors que s’apropin a les parades de Barcelona. Intercanviar paraules, silencis, mirades. Hi ha un moment de La terapeuta en què l’actor protagonista, Hèctor Amat, explica com entre l’actor i l’espectador de vegades s’estableix una mena de comunió. “Veus un parell d’ulls que t’informen que la comunió s’ha produït”.

Doncs això.

I si no pots venir, les nostres ments, potser, seguiran endollades. Des de la distància. És el que ens permet la literatura.

Que tingueu, estimats lectors, un molt bon Sant Jordi!

 

 

Enviar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *